Őszibarackos-túrós szelet

Őszibarackos-túrós szelet
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória közepesen költséges
Hozzávalók:
  • 1 csomag édes linzertészta (Tante Fanny)
  • a túrós töltelékhez:
  • 25 dkg túró
  • 15 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1/2 citrom leve és reszelt héja
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 2 dl víz
  • 10 g por zselatin + 1 dl víz
  • 2,5 dl Hulala (vagy habtejszín)
  • a tetejére:
  • 2-3 db őszibarack (befőtt is lehet)
  • 5 dkg olvasztott csokoládé
  • 1 csomag édes linzertészta (Tante Fanny)
  • 25 dkg túró
  • 15 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1/2 citrom leve és reszelt héja
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 2 dl víz
  • 10 g por zselatin
  • 2,5 dl Hulala (vagy habtejszín)
  • 2-3 db őszibarack
  • 5 dkg olvasztott csokoládé

Elkészítés:

Pont annyira túrós és édes, amennyire kell. A vendégek mind elkérik majd ennek a finom sütinek a receptjét.

Az előnyújtott linzertésztát a papírral együtt a piteformába tesszük, majd az alját több helyen villával megbökjük, hogy sütés közben ne emelkedjen meg a tészta. Előmelegített sütőbe tesszük, majd közepes hőmérsékleten (180 fokon) kb. 30 perc alatt szép világos színűre sütjük. (Én légkeverésnél 160 fokon sütöttem.)

A sütőből kivéve a formában hagyjuk teljesen kihűlni, mielőtt rákerül a túrós töltelék.

A túróhoz hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot, a citrom levét és héját, majd simára keverjük. A pudingport simára keverjük a 2 dl hideg vízzel, és állandó kevergetés mellett sűrűre főzzük, majd teljesen kihűtjük. Ezután hozzáadjuk a túrós keverékhez, és simára, csomómentesre keverjük.

1 dl vizet forráspontig melegítünk, majd a tűzről levesszük, hozzáadjuk a porzselatint, és simára keverjük. Ezután a túrós keverékhez öntjük, és alaposan összekeverjük.

A Hulalát (vagy habtejszínt) kemény habbá verjük, majd fakanállal apránként, óvatosan összekeverjük a túrós keverékkel. Ezután a teljesen kihűlt tésztára a túrós tölteléket egyenletesen rákanalazzuk, majd 1-2 órára a hűtőbe tesszük, hogy teljesen megdermedjen. Amikor a töltelék már teljesen megdermedt, a süteményt a hűtőből kivesszük, ízlés szerint ráhelyezzük a felszeletelt őszibarackot, megcsurgatjuk olvasztott csokoládéval, majd visszatesszük a hűtőbe. Tálalás előtt a süteményt a hűtőből kivesszük, ízlés szerint felszeleteljük, majd úgy kínáljuk.

Megjegyzés:

A receptet Kard Éva küldte be. Köszönjük!