Oreo torta

Oreo torta
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória közepesen költséges
Hozzávalók:
  • A tortalaphoz:
  • 2 tojás
  • 4 evőkanál cukor
  • 4 evőkanál holland kakaópor
  • 2 evőkanál olaj
  • csipetnyi sütőpor
  • A krémhez:
  • 25 dkg mascarpone
  • 20 dkg porcukor
  • 2 dl görög joghurt
  • 3 dl habtejszín
  • 1 csomag zselatin
  • 20 dkg oreo keksz
  • A díszítéshez:
  • 1,5 dl habtejszín
  • 2 tojás
  • cukor
  • holland kakaópor
  • olaj
  • sütőpor
  • 25 dkg mascarpone
  • 20 dkg porcukor
  • 2 dl görög joghurt
  • 3 dl habtejszín
  • 1 csomag zselatin
  • 20 dkg oreo keksz
  • 1,5 dl habtejszín

Elkészítés:

A tortalaphoz a tojásokat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a sütőporral elkavart kakaót és az olajat. 20 cm-es tortaformában 10-15 perc alatt megsütjük.

A krémhez a mascarponét kikavarjuk a porcukorral, hozzáadjuk a joghurtot, a felvert habtejszínt, a feloldott zselatint, végül lazán belekeverjük az összetört kekszet. A krémet a tortalapra kenjük, és jól lehűtjük.

6 db kekszről lekaparjuk a krémet, és apróra törjük, a torta tetejére szórjuk, majd a tortaforma szélét leemeljük, és a tortát tálcára rakjuk. A habtejszínt felverjük, és nyomózsák segítségével 12 habrózsát nyomunk a tortára, tetszés szerint díszítjük.