Oregánós lasagne

Oregánós lasagne
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória közepesen költséges
Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 8 db tojás
  • oregánó
  • 80 dkg liszt
  • A raguhoz:
  • őrölt bors
  • 1 csomag szárzeller 1/3 része
  • 1 doboz darabolt paradicsom
  • 3,7 dl sűrített paradicsom
  • 40 dkg darált borjúhús
  • 40 dkg gomba
  • 2 db babérlevél
  • 1 hagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 3 db répa
  • cukor
  • oregánó
  • borsikafű
  • Valamint:
  • 20 dkg reszelt sajt
  • 30 dkg tejszínes krémsajt
  • reszelt parmezán sajt
  • 8 db tojás
  • oregánó
  • 80 dkg liszt
  • őrölt bors
  • 1/3 csomag szárzeller
  • 1 doboz darabolt paradicsom
  • 3,7 dl sűrített paradicsom
  • 40 dkg darált borjúhús
  • 40 dkg gomba
  • 2 db babérlevél
  • 1 db hagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 3 db répa
  • cukor
  • borsikafű
  • 20 dkg reszelt sajt
  • 30 dkg tejszínes krémsajt
  • reszelt parmezán sajt

Elkészítés:



Tészta:

Gyúrjuk össze a tojásokat a liszttel, az oregánóval és a sóval!
Formázzuk henger alakúra!
Vágjuk 6-7 darabra, majd nyújtsuk ki tésztagépen ötös fokozatig!

Helyezzük egymásra a lisztezett téglalapokat!
A leeső részeket gyúrjuk gombóccá, majd megint nyújtsuk ki!

Főzzük sós vízben 2 percet, majd vegyik ki darabonként!

Ragu:

Dinszteljük meg egy nagy edénybe olajon a húst és a hagymákat!
Fűszerezzük meg!
Daráljuk bele a gombát, a répát, a zellert!
Pároljuk 40 percet lefedve!
Keverjük hozzá a paradicsomokat!
Rotyogtassuk lefedve még 20 percet!

Összeállítás:

Vegyünk elő egy magas falú tepsit!
Kenjük ki olajjal, majd béleljük ki a tésztával úgy, hogy csináljunk neki egy kisebb peremet!
Erre rátesszük a ragu 1/3 részét, majd 1 réteg tésztát, a sajtok felét, 1/3 rész ragut, tésztát, a maradék ragut, tésztát és a maradék krémsajtot.

Szórjuk meg bőven a tetejét reszelt sajttal!
Süssük meg fél óra alatt 180 fokra előmelegített sütőben!