Omlós szilvás bukta

Omlós szilvás bukta
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • egy kisebb tepsihez:
  • szilva
  • 30 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 3 ek. porcukor
  • 1 db tojás
  • 1/2 csomag instant élesztő
  • langyos tej
  • fahéjas kristálycukor
  • szilva
  • 30 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 3 ek. porcukor
  • 1 db tojás
  • 1 csomag instant élesztő
  • tej
  • cukor
  • fahéj

Elkészítés:

A lisztet összedolgozom a vajjal (egy keveset hagyok a tepsit kikenni) és élesztővel, porcukorral, felvert tojás háromegyedével és a langyos tejjel összeállítom a lágy tésztát.

Duplájára kelesztem letakarva.

A magozott, felezett szilva belsejét fahéjas cukorral vonom be.

A tésztát 1,5 centi vastagra nyújtva felszeletelem és a szilvákkal töltve buktává hajtom őket.

Kikent tepsibe teszem, szorosan és a maradék tojással lekenem a tetejét.

Ismét kelesztem, utána 180 fokon aranybarnára sütöm.