Nusspega

Nusspega
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 5 tojásfehérje
  • 40 dkg cukor
  • 50 dkg darált dió
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag
  • 100 g ostyalap
  • 5 db tojásfehérje
  • 40 dkg cukor
  • 50 dkg darált dió
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 100 g ostyalap

Elkészítés:

A tojásfehérjét habbá verjük. Közben fokozatosan hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, és alaposan kikeverjük.

A kemény habhoz keverjük a diót.

Az ostyát kis lapokra vágjuk, ezekre adagoljuk a diós keveréket (késsel vagy habnyomóval).

Két őzgerinc formát felfordítva egy tepsire helyezünk, ezekre tesszük rá a habbal megkent lapokat, majd 175 fokra eelőmelegített sütőben 10-15 percig szárítjuk.

A lapok először megpuhulnak, így rásimulva az őzgerinc formákra kicsit ívesek lesznek, végül újra visszakeményednek.

Megjegyzés:

A receptet Szekeres Lajosné Klári küldte be. Köszönjük!