Narancsos amerikai krémes

Narancsos amerikai krémes
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a piskótához:
  • 6 kanál liszt
  • 6 tojás sárgája
  • 3-4 kanál cukor
  • 2 kanál kakaó
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 dl víz
  • 1 narancs reszelt héja + leve
  • a krémhez:
  • 6 tojásfehérje
  • 6 kanál cukor
  • 1 vaníliás puding
  • 4 dl tej
  • a tetejére:
  • 4 dl tejszín (Hulala)
  • 6 kanál liszt
  • 6 tojás sárgája
  • 3-4 kanál cukor
  • 2 kanál kakaó
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 dl víz
  • 1 narancs reszelt héja + leve
  • 6 db tojásfehérje
  • 6 kanál cukor
  • 1 vaníliás puding
  • 4 dl tej
  • 4 dl tejszín (Hulala)

Elkészítés:

A piskótához a tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, vízzel, majd a kakaós, sütőporos liszttel. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, majd 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük (kb. 20-25 perc).
A krémhez a tojások fehérjét félkeményre verjük, hozzáadjuk a cukrot, és keményre verjük.

A pudingot megfőzzük a tejben, hozzáadjuk a keményre felvert tojásfehérjét, majd még egy-két percig együtt főzzük. A tepsiben lévő tésztalapra simítjuk, és még kb. 10 percre visszarakjuk a sütőbe. Ha kihűlt, a tetejére simítjuk a keményre felvert tejszínhabot, és tetszés szerint díszítjük.

Megjegyzés:

A receptet Vankó Sándorné küldte be. Köszönjük!