Nagymama diós pitéje

Nagymama diós pitéje
Elkészítési idő
5,0 2 Értékelés
Elkészítés nehézsége
Árkategória
Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 30 dkg kelt tészta liszt
  • 10 dkg vaj
  • 1 db tojássárgája
  • 3 dkg élesztő
  • A töltelékhez:
  • 25 dkg dió
  • 20 dkg cukor
  • 5 db tojás
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 30 dkg kelt tészta liszt
  • 10 dkg vaj
  • 6 db tojás
  • 3 dkg élesztő
  • 25 dkg dió
  • 20 dkg cukor
  • 1 tasak vaníliás cukor

Elkészítés:

Az élesztőt kevés langyos tejben, pici cukorral édesítve felfuttatom.
Összedolgozom a vajat, a liszttel, a tojássárgájával, az élesztővel, majd 35-40 percet kelesztem.

2 részre veszem a tésztát.

A tojássárgáját, cukrot, darált diót, vaníliás cukrot összedolgozom, és beleforgatom a keményre felvert fehérjehabot.

Piteformába nyújtom az egyik tésztát, hogy pereme is legyen, majd megtöltöm a töltelékkel és befedem a másik lappal.

Nem túl magas hőfokon készre sütöm. Igen finom sütemény.