Mogyorós-fehércsokis-epres cupcake

Mogyorós-fehércsokis-epres cupcake
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória
Hozzávalók:
  • 6 tojás
  • 20 dkg cukor
  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg darált mogyoró
  • 10 dkg vaj
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 30 dkg eper
  • a krémhez:
  • 25 dkg mascarpone
  • 10 dkg fehér csoki
  • 1 teáskanál vanília aroma
  • 1 dl tejszín
  • a díszítéshez:
  • pár szem eper
  • 6 db tojás
  • 20 dkg cukor
  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg darált mogyoró
  • 10 dkg vaj
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 30 dkg eper
  • 25 dkg mascarpone
  • 10 dkg fehér csoki
  • 1 teáskanál vanília aroma
  • 1 dl tejszín
  • eper

Elkészítés:

A tésztához a tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját. A vajat felolvasztjuk, és ezt is óvatosan belekeverjük, majd a lisztet, a darált a mogyorót és a szódabikarbónát is belerakjuk.

Az epret kockákra vágjuk, megforgatjuk kevés darált mogyoróban és hozzáadjuk az előzőekhez.

A tésztát muffin formákba töltjük és 180 fokon 15 perc alatt készre sütjük.

A krémhez a mascarponét elkeverjük a vanília aromával és az olvasztott fehér csokival. A tejszín kemény habbá verjük, és apránként beleforgatjuk a sajtos krémbe. Nyomózsákba töltjük, majd a sütik tetejére nyomjuk és eperrel díszítjük.

Más bogyós gyümölccsel is nagyon finom.

Megjegyzés:

A receptet Kovács Noémi küldte be. Köszönjük!