Milánói sertésborda Gasztropajti módon

Milánói sertésborda Gasztropajti módon
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória
Hozzávalók:
  • 4 szelet sertésborda
  • a panírhoz:
  • liszt
  • tojás
  • zsemlemorzsa
  • a sütéshez:
  • bő, forró olaj
  • 250 g makaróni
  • 200 g gomba
  • 150 g füstölt, főtt sonka, (sonkaszalámi)
  • 100 g paradicsom
  • 1 kis fej hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 150 g napon szárított paradicsom
  • kevés száraz bor
  • 150 g parmezán jellegű sajt reszelve
  • frissen őrölt bors
  • kevés őrölt pirospaprika
  • szárított, vagy friss bazsalikom
  • oregánó
  • petrezselyemzöld
  • kevés olívás fűszerolaj
  • 4 szelet sertésborda
  • liszt
  • tojás
  • zsemlemorzsa
  • olaj
  • 250 g makaróni
  • 200 g gomba
  • 150 g füstölt, főtt sonka, (sonkaszalámi)
  • 100 g paradicsom
  • 1 kis fej hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 150 g napon szárított paradicsom
  • kevés száraz bor
  • 150 g parmezán jellegű sajt reszelve
  • frissen őrölt bors
  • kevés őrölt pirospaprika
  • szárított, vagy friss bazsalikom
  • oregánó
  • petrezselyemzöld
  • kevés olívás fűszerolaj

Elkészítés:

A hússzeleteket kiklopfoljuk, enyhén megsózzuk, majd az ismert módon bepanírozzuk. Forró, bő étolajban kisütjük, és papírtörlőre szedve leitatjuk.

A paradicsomot kicsumázzuk, a tetején kereszt alakban bevágjuk, majd 1 percre forró vízfürdőbe süllyesztjük. Amikor a héja megráncosodott kiemeljük, meghűtjük, majd a bőrét könnyen lehúzhatjuk róla.
A nagyon apróra vágott hagymát kevés olívaolajban megfonnyasztjuk, hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, enyhén megsózzuk, majd kevés száraz borral megöntjük. A meghámozott, feldarabolt paradicsomot is szétnyomkodjuk a serpenyőben. Hozzáadjuk a napon szárított paradicsomokat is, kicsit együtt pároljuk.
Amíg párolódik, a sonkát felcsíkozzuk, a gombát felszeleteljük. Együtt a serpenyőbe tesszük, majd rövid főzés után hozzáadjuk a zöld fűszereket is, valamint kevés borsot őrlünk rá.

A kifőtt tésztát lecsepegtethetjük, és külön tálalhatjuk mindenkire rábízva a keverés arányát a raguval.

(Én viszont a ragura legtöbbször rászedem a tésztát, így a serpenyőben összekeverve az ízeket. Kevés fűszerolajjal is gazdagítom a ragut.)

Sajtot reszelünk rá, majd a kisült rántott bordával együtt tálaljuk.

Megjegyzés:

A receptet Gasztropajti küldte be. Köszönjük!