Mézes dinnye aszalt barackkal és forró borhabbal

Mézes dinnye aszalt barackkal és forró borhabbal
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 4 személyre:
  • 10 dkg aszalt barack
  • 2 dl édes fehérbor
  • 4 szem szegfűszeg
  • 1 kisebb fahéj
  • 1 citrom
  • 60 dkg sárgadinnye
  • 4 dkg méz
  • 4 tojás
  • 6 dkg cukor
  • 10 dkg aszalt barack
  • 2 dl édes fehérbor
  • 4 szem szegfűszeg
  • 1 kisebb fahéj
  • 1 db citrom
  • 60 dkg sárgadinnye
  • 4 dkg méz
  • 4 tojás
  • 6 dkg cukor

Elkészítés:

Kellemesen hűsít a forró nyárban.

Az aszalt sárgabarackokat beáztatjuk a borba. A szegfűszeget és a fahéjat 1-1,5 dl vízben feltesszük főni, és amikor már csak 0,5 dl víz maradt, leszűrjük. A citromot alaposan megmossuk, héját lereszeljük, levét kinyomjuk. A dinnyét gerezdekre vágjuk, magját kikaparjuk, a héjáról levágjuk a dinnyehúst.

A citrom levét és héját kikeverjük a mézzel, és beletesszük felszeletelt dinnyét. Ha kellően „megázott” a barack, lecsepegtetve azt is a dinnyéhez tesszük. A tojást kettéválasztjuk, a fehérjét a cukor felével kemény habbá verjük.

A tojások sárgáját a cukor másik felével, a visszamaradt borral és a fűszeres kivonattal jól kikeverjük, majd vízgőz felett kemény habbá verjük, de vigyázni kell, nehogy kicsapódjon. Óvatosan, amíg forró, összekeverjük a tojáshabbal.

Tányérra tesszük a dinnyeszeleteket és az aszalt barackot, rátesszük a borhabot (még melegen), és a dinnye levével körbelocsoljuk.