Méteres kalács muffin

Méteres kalács muffin
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 6 db tojás
  • 20 dkg porcukor
  • 10 evőkanál víz
  • 7 evőkanál étolaj
  • 40 dkg rétesliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 3 evőkanál kakaópor
  • a krémhez:
  • 2 csomag puncs pudingpor
  • 5 dl tej
  • 20 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 3-4 evőkanál rum (esetleg aroma)
  • a tetejére:
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 2 evőkanál étolaj
  • 6 db tojás
  • 20 dkg porcukor
  • 10 evőkanál víz
  • 7 evőkanál étolaj
  • 40 dkg rétesliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 3 evőkanál kakaópor
  • 2 csomag puncs pudingpor
  • 5 dl tej
  • 20 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 3-4 evőkanál rum (esetleg aroma)
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 2 evőkanál étolaj

Elkészítés:

A tojások sárgáját jól kikeverjük a porcukorral, majd apránként hozzáadjuk a meleg vizet és az olajat, a rétesliszttel előzőleg elkevert sütőport, végül a kemény habbá vert tojásfehérjét.

Kétfelé osztjuk, az egyik felébe 2 evőkanál kakaót és még 1 evőkanál meleg vizet keverünk. A kivajazott muffin formák felébe félig a sárga, a másik felébe, szintén félig a kakaós masszát töltjük, majd a maradék masszákat, a fehéret a barnára, a barnát a fehérre kanalazzuk óvatosan.

180 fokra előmelegített sütőben megsütjük (kb. 20 perc). Tűpróba!

Közben elkészítjük a krémet: simára keverjük a pudingport a tejjel, felfőzzük, kihűtjük, majd a cukorral kihabosított margarinnal összekeverjük. A megsült, és kihűlt muffinokat kettévágjuk, és a krémmel úgy ragasztjuk össze, hogy a tészták színe ellentétes legyen. (Barna tetejűt a fehér tetőssel.)

Kihűtjük, majd a vízgőz felett felolvasztott csoki mázzal bevonjuk, száradni hagyjuk, és kész is.

Megjegyzés:

A receptet Sarlett69 küldte be. Köszönjük!