Meggyes-vaníliás sajttorta

Meggyes-vaníliás sajttorta
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória közepesen költséges
Hozzávalók:
  • 100 g keksz
  • 50 g vaj
  • 400 ml tej
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 1 teáskanál vanília aroma
  • 50 g porcukor
  • 300 g meggy (magozott mennyiség)
  • 150 g cukor
  • 400 g krémsajt
  • 100 g keksz
  • 50 g vaj
  • 400 ml tej
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 1 teáskanál vanília aroma
  • 50 g porcukor
  • 300 g meggy (magozott mennyiség)
  • 150 g cukor
  • 400 g krémsajt

Elkészítés:

A kekszet apró darabokra törjük vagy ledaráljuk. A vajat megolvasztjuk és összekeverjük a keksszel. Egy 18 cm átmérőjű tortaforma aljára k a kekszes alapot.

A vanília pudingot a tejben a cukorral sűrűre főzzük, majd hagyjuk kihűlni. A meggyet a cukorral fél óráig forraljuk, majd összeturmixoljuk, és még további 15 percig forraljuk, hogy besűrűsödjön. A kihűlt pudinghoz hozzákeverjük a sajtot.

A kekszes alapra simítjuk a sajtos krém felét, majd mehet rá a meggy és a krém másik fele. Tetejét meggy szemekkel és csokoládéval díszítjük.

Megjegyzés:

A receptet Kovács Noémi küldte be. Köszönjük!