Medvehagymás sajtos pogácsa kelesztés nélkül

Medvehagymás sajtos pogácsa kelesztés nélkül
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • kb. 45 darabhoz:
  • 1 kg liszt
  • 5 dl tej
  • 5 dkg élesztő
  • 2 dl olaj
  • 2 evőkanál só
  • 1 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál medvehagyma krém
  • 20 dkg reszelt cheddar sajt (vagy bármilyen kemény sajt)
  • 2 evőkanál vaj
  • a tetejére:
  • 1 db tojás
  • napraforgómag (szezámmag)
  • 1 kg liszt
  • 5 dl tej
  • 5 dkg élesztő
  • 2 dl olaj
  • 2 evőkanál
  • 1 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál medvehagyma krém
  • 20 dkg reszelt kemény sajt
  • 2 evőkanál vaj
  • 1 db tojás
  • napraforgómag

Elkészítés:

A tejet langyosra melegítjük, majd beletesszük az 1 evőkanál cukrot és felfuttatjuk benne az élesztőt. A lisztet a sóval összekeverjük, majd hozzáadjuk az olajat, a medvehagymát és az élesztős tejet. Miután a hozzávalókat jól összegyúrtuk, nem kell keleszteni, azonnal lehet a tésztával dolgozni.

Nyújtótáblán kb. 1 cm vastagra nyújtjuk. A vajat megolvasztjuk és megkenjük vele a tésztát. Megszórjuk reszelt sajttal, majd összehajtogatjuk, és újból 1cm vastagra nyújtjuk.

Kiszaggatjuk, a tetejét megkenjük a felvert tojással és megszórjuk napraforgómaggal (szezámmaggal).

200 fokra előmelegített sütőben arany barnára sütjük.

Megjegyzés:

A receptet Székely Judit küldte be. Köszönjük!