Mascarponés répatorta

Mascarponés répatorta
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória közepesen költséges
Hozzávalók:
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • szegfűszeg
  • gyömbér
  • 4 tojás
  • 1/2 kávéskanál szódabikarbóna
  • 30 dkg gyümölcscukor
  • 20 dkg tönkölyliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csipet só
  • fahéj
  • 20 dkg darált dió
  • 1,5 dl olívaolaj
  • 30 dkg reszelt répa
  • A krémhez:
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 50 dkg mascarpone
  • 5 evőkanál joghurt
  • 10 dkg porcukor
  • A tetejére:
  • 10 dkg tejcsoki
  • 3 csomag vaníliás cukor
  • szegfűszeg
  • gyömbér
  • 4 db tojás
  • 1/2 kávéskanál szódabikarbóna
  • 30 dkg gyümölcscukor
  • 20 dkg tönkölyliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csipet
  • fahéj
  • 20 dkg darált dió
  • 1,5 dl olívaolaj
  • 30 dkg reszelt répa
  • 50 dkg mascarpone
  • 5 evőkanál joghurt
  • 10 dkg porcukor
  • 10 dkg tejcsoki

Elkészítés:



Keverjük össze a száraz hozzávalókat!
Adjuk hozzá az olajjal kikevert tojásokat és a reszelt répát!

Simítsük sütőpapírral bélelt formába!
Süssük meg 180 fokra előmelegített sütőben háromnegyed óra alatt!
Ha nem sülne meg, borítsuk be alufóliával, és úgy süssük még negyed órát!

Krém:

Keverjük össze a krém hozzávalóit!
Tegyük kis időre hűtőbe!

Vágjuk ketté a tortát, és kenjük meg a krémmel belül is, és kívül is!

Olvasszuk fel a tejcsokit, majd öntsük a tortánk tetejére!
Rakjuk a hűtőbe a kész tortát!