Márványos meggyes

Márványos meggyes
Elkészítési idő
4,0 2 Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 8 db tojás
  • 8 kanál kristálycukor
  • 8 kanál liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 befőttes üvegnyi magozott meggy (télen meggybefőtt)
  • 70 g darált dió
  • 2 kanál kakaópor
  • 1 kevés porcukor
  • 8 db tojás
  • 8 kanál kristálycukor
  • 8 kanál liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 befőttes üvegnyi magozott meggy (télen meggybefőtt)
  • 70 g darált dió
  • 2 kanál kakaópor
  • 1 kevés porcukor

Elkészítés:

A tojás szétválasztásával kezdünk. A fehérjét felverjük a cukorral, majd ebbe óvatosan belekeverjük a tojás sárgáját és a sütőporral elkevert lisztet.

A sütőtálat, vagy tepsit (40 x 25 cm-es) kivajazzuk. Az összekavart piskótaalapot kettéválasztjuk, egy kisebb és egy nagyobb részre. A kisebbe kakaóport keverünk. A tepsiben elosztjuk a világos és a sötét töltelékeket. Kicsit megszórjuk darált dióval, majd megmárványozzuk. Ezt úgy a legegyszerűbb, hogy villával, vagy kanál nyelével összehúzzuk a rétegeket, vízszintesen, függőlegesen.

Ha ezzel is megvagyunk, akkor jöhet a meggyszórás. Ha lisztben megforgatjuk a meggyet, akkor nem süllyed le a süti aljára. Ezután mehet az előmelegített sütőbe, úgy 30 percre. (Tűpróba).
Amikor kihűlt, már csak a szeletelés, és a porcukrozás (ízlés szerint) van hátra.
Most, hogy mindent kitárgyaltunk, már csak szeletelni kell a sütit és megszórni porcukorral.

Megjegyzés:

Gasztropajti receptje.