Marcipánhalmok csokoládészalaggal

Marcipánhalmok csokoládészalaggal
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 36 db :
  • 10 dkg nyers marcipánmassza
  • 8,5 dkg jó minőségű, hideg vaj
  • 1 egész tojás
  • 5 dkg finom szemű kristálycukor
  • 10 dkg rétesliszt
  • 2,5 dkg kukoricakeményítő
  • 1 kávéskanál vanília kivonat
  • 1/2 kávéskanál mandulakivonat
  • A díszítéshez:
  • 5 dkg jó minőségű csokoládé
  • 10 dkg nyers marcipánmassza
  • 8,5 dkg jó minőségű, hideg vaj
  • 1 egész tojás
  • 5 dkg finom szemű kristálycukor
  • 10 dkg rétesliszt
  • 2,5 dkg kukoricakeményítő
  • 1 kávéskanál vanília kivonat
  • 1/2 kávéskanál mandulakivonat
  • 5 dkg jó minőségű csokoládé

Elkészítés:

A marcipánmasszát érdemes a készítés előtt legalább 1/2 órával betenni a mélyhűtőbe, hogy kellően keményre fagyjon.

A tepsit sütőpapírral borítom, a sütőt 175 fokra előmelegítem.

Egy nagylyukú reszelőn mély tálba reszelem a kemény marcipánmasszát, majd a vajat. Hozzáadom a cukrot, a vanília-, valamint mandulakivonatot. Alaposan összedolgozom a konyhai robotgép habverőjével, majd hozzáadom az egész tojást, végül a liszttel kevert keményítőt. A tésztát egy csillagcsőrrel felszerelt nyomózsákba kanalazok. Az előkészített tepsire kis kerek halmokat formázok, legalább 1,5 cm távolságra.

10-12 perc alatt világosra sütöm őket.
A csokoládét vízfürdő felett felolvasztom, a süti tetejére csorgatom.