Mandulás harcsafilé póréhagymás körtével

Mandulás harcsafilé póréhagymás körtével
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória közepesen költséges
Hozzávalók:
  • személyenként 2 szelet bőr nélküli harcsafilé
  • tojás
  • liszt
  • nagyon finomra darált zsemlemorzsa (2/3 rész)
  • darált mandula (1/3 rész)
  • a sütéshez:
  • olaj
  • a körethez:
  • 2 póréhagyma, karikára vágva
  • 2 körte, vékonyan szeletelve
  • 1 teáskanál oregano
  • 1 teáskanál zsálya
  • 1 teáskanál bazsalikom
  • 1 evőkanál kókuszzsír vagy olaj
  • bors
  • 1 evőkanál méz
  • személyenként 2 szelet bőr nélküli harcsafilé
  • tojás
  • liszt
  • nagyon finomra darált zsemlemorzsa (2/3 rész)
  • darált mandula (1/3 rész)
  • olaj
  • 2 db póréhagyma
  • 2 db körte
  • 1 teáskanál oregano
  • 1 teáskanál zsálya
  • 1 teáskanál bazsalikom
  • 1 evőkanál kókuszzsír vagy olaj
  • bors
  • 1 evőkanál méz

Elkészítés:

A harcsaszeletekről óvatosan lefejtjük a bőrt, és besózva fél órát pihentetjük. Közben a száraz serpenyőben kicsit átpirított szeletelt mandulát kávédarálón ledaráljuk, és összekeverjük 2/3 rész zsemlemorzsával.

A halat a szokásos módon panírozzuk: lisztbe, felvert tojásba, majd a darált mandulával kevert zsemlemorzsába.

A sütéshez lehetőség szerint öntöttvas serpenyőt használjunk, mert ebben egyenletesebben sülnek meg a húsok.

Tipp: minden adag után fém teaszűrőn szűrjük át az olajat, így a következő adagot is tiszta zsiradékban tudjuk sütni. Ez csak egy kis plusz, de ezzel a módszerrel elkerüljük, hogy a lehulló pörzsanyag megégjen.

A körethez az öntöttvas grill serpenyőbe tesszük a zsiradékot, majd mindkét felükön megsütjük a körteszeleteket. (Süthetjük másfajta serpenyőben is, de akkor nem lesznek rajta a „grillcsíkok”.) Amikor már szép színe van, kivesszük és félretesszük őket. Ha kell, még egy kevés zsírt olvasztunk a serpenyőben, hozzáadjuk a szárított, zöld fűszereket, a felkarikázott póréhagymát és szép lassan, fedő alatt, kis lángon addig pároljuk, amíg megpuhul. Közben néhányszor átkavarjuk. Sózzuk, borsozzuk, hozzákeverjük a sült körte szeleteket, meglocsoljuk egy evőkanál mézzel és a hal mellé tálaljuk.

Megjegyzés:

A receptet Bodnár Éva küldte be. Köszönjük!