Mama rácsos diós linzere

Mama rácsos diós linzere
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a tésztához:
  • 60 dkg Liszt
  • 30 dkg Rama
  • 20 dkg porcukor
  • 4 tojás sárgája
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 nagy kanál tejföl
  • pici só
  • a töltelékhez:
  • 1 csésze cukor kevés tejben feloldva
  • 20 dkg darált dió
  • 1 citrom reszelt héja
  • 5 dkg Rama
  • 2 tojás fehérjének a felvert habja
  • fél csomag sütőpor
  • a kenéshez:
  • 1 tojás
  • 60 dkg Liszt
  • 30 dkg Rama
  • 20 dkg porcukor
  • 4 tojás sárgája
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 nagy kanál tejföl
  • pici
  • 1 csésze cukor kevés tejben feloldva
  • 20 dkg darált dió
  • 1 citrom reszelt héja
  • 5 dkg Rama
  • 2 tojás fehérjének a felvert habja
  • fél csomag sütőpor
  • 1 tojás

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és fél órát pihentetjük. Ezután két részre osztjuk – egy nagyobbikra és egy kisebbre. A nagyobbik részt sütőpapíron a tepsi méretére (kb. 18 x 34 cm-es) nyújtjuk, majd a tepsibe átemeljük.

A töltelékhez a már kihűlt cukros tejet elkeverjük a darált dióval, hozzáadjuk a sütőport, a margarint, majd alaposan elkeverjük. Végül óvatosan beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét. is. Az így kapott diós tölteléket egyenletesen a tésztára halmozzuk.

A maradék tésztából hengereket sodrunk, amiket az ujjunkkal kicsit kilapogatunk, és berácsozzuk vele a töltelék tetejét, majd a felvert tojással megkenjük.
180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük.

Megjegyzés:

A receptet Halmi küldte be. Köszönjük!