Málnás Charlotte torta

Málnás Charlotte torta
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége rafinált
Árkategória költséges
Hozzávalók:
  • A piskótához:
  • 10 tojás
  • 10 evőkanál cukor
  • 10 evőkanál liszt
  • 30 dkg savanykás lekvár
  • A töltelékhez:
  • 50 dkg mascarpone
  • 10 evőkanál méz
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag zselatin
  • 1 dl tej
  • 4 dl tejszín
  • 30 dkg málna
  • 10 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 evőkanál keményítő
  • 10 tojás
  • 10 evőkanál liszt
  • 30 dkg savanykás lekvár
  • 50 dkg mascarpone
  • 10 evőkanál méz
  • 1 csomag zselatin
  • 1 dl tej
  • 4 dl tejszín
  • 30 dkg málna
  • 20 dkg cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 evőkanál keményítő

Elkészítés:

6 tojásból a megszokott módon piskótát sütünk, majd a lekvárral megkenve feltekerjük. A maradék 4 tojásból a kibélelendő tál méretével megegyező tortalapot sütünk.

A málnát pár kanál vízzel, cukorral, vaníliás cukorral feltesszük főni, mikor rottyan egyet, besűrítjük a keményítővel.
Közben a mascarponét kikeverjük a mézzel és a vaníliás cukorral.
A zselatint a tejben megduzzasztjuk, majd felolvasztjuk.

A piskótatekercsekből 1 cm vastag szeleteket vágunk, és kibélelünk vele egy üstöt.
A tejszínt kemény habbá verjük.

A mascarponéba belekeverjük a zselatint, majd a habbá vert tejszínt. A piskótára öntünk egy réteget, rápöttyözünk a málnaszószból, majd ismét krém következik, rá málnaszósz.
Ezután pedig a lekvárral megkent lappal befedjük az egészet.

Hagyjuk minimum 1-2 órát hűlni.