Mákos pálmalevél

Mákos pálmalevél
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 1 csomag hűtött leveles tészta
  • 15 dkg darált mák
  • 10 dkg porcukor vagy eritrit
  • 1 evőkanál étolaj
  • 1 csomag hűtött leveles tészta
  • 15 dkg darált mák
  • 10 dkg porcukor vagy eritrit
  • 1 evőkanál étolaj

Elkészítés:

A leveles tésztát kitekerjük a sütőpapírból, és étolajjal vékonyan lekenjük, hogy rátapadjon a mák töltelék. A sütőpapír segítségével mindkét oldalon hajtunk egyet befelé a tésztán, lesimítjuk, majd megismételjük, amíg a két tekercs össze nem ér.

A tekercsből kb. 2 cm-es csíkokat vágunk, és pálmalevél formára behajlítjuk, tepsibe rakjuk, ahol nincs tészta, meghintjük kevés vízzel a tepsit, hogy gőzös sütőben süljön meg a pálmalevelünk.

Előmelegített 180 fokos sütőbe toljuk, és 12 percig sütjük, majd megszórjuk kevés porcukorral vagy asztali édesítővel.

Megjegyzés:

A receptet Szekeres Lajosné Klári küldte be. Köszönjük!