Liszt nélküli piskótatekercs

Liszt nélküli piskótatekercs
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória
Hozzávalók:
  • 5 db M-es tojás
  • 5 evőkanál eritrit vagy nyírfacukor
  • 6 evőkanál kókusz
  • a töltelékhez:
  • házi meggylekvár
  • a tetejére:
  • nyírfa porcukor vagy csokimáz
  • 5 db M-es tojás
  • 5 evőkanál eritrit vagy nyírfacukor
  • 6 evőkanál kókusz
  • házi meggylekvár
  • nyírfa porcukor vagy csokimáz

Elkészítés:

A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk az édesítőt is, és tovább verjük robotgép segítségével. Ezután a tojások sárgáját is hozzáforgatjuk, végül a kókuszt is belekanalazzuk, és homogénné keverjük.

Sütőpapírral bélelt tepsibe terítjük, és előmelegített, 180 fokos sütőben 8-10 perc alatt készre sütjük. (Ne süssük túl, mert így könnyebben feltekerhető!) Hagyjuk kihűlni.

Megkenjük házi - cukor nélkül eltett - meggylekvárral, óvatosan feltekerjük, majd csokimázat csurgatunk a tetejére. Azonnal fogyasztható.

Kókusz helyett dióval, mákkal is elkészíthető.

Megjegyzés:

A receptet Csutak küldte be. Köszönjük!