Krumpli „pizza”

Krumpli „pizza”
Elkészítési idő
3,0 2 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 2 fő részére:
  • 2 közepes krumpli
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 db sárga paprika
  • 4 tojás
  • 10 dkg parasztkolbász
  • 10 dkg sonka fűszerek
  • bors
  • petrezselyem
  • reszelt sajt (ízlés szerint)
  • 2 közepes krumpli
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 db sárga paprika
  • 4 tojás
  • 10 dkg parasztkolbász
  • 10 dkg sonka fűszerek
  • bors
  • petrezselyem
  • reszelt sajt (ízlés szerint)

Elkészítés:

A krumplit nagy lukú reszelőn lereszeljük, a hagymát és a paprikát apróra vágjuk. Megsózzuk, kis borsot szórunk bele. A tojást felverjük, sózzuk, beletesszük az apróra vágott petrezselymet. A sonkát, kolbászt kis darabokra vágjuk.

Egy 20-22 cm-es teflonos serpenyőbe 1 kanál olajat öntünk, a krumplit összekeverjük a hagymával és a paprikával, majd belesimítjuk a serpenyőbe. Sütni kezdjük, időnként megkevergetjük, amikor már puha (5-6 perc) hozzáadjuk a kolbászt, a sonkát, tovább sütjük, majd ráöntjük a tojást is. Amikor a tojás is szilárd, tányérra csúsztatjuk.

Aki szereti, megszórhatja reszelt sajttal. Gyors, könnyű vacsora, vagy ebéd.

Megjegyzés:

A receptet Vankó Sándorné küldte be. Köszönjük!