Krémes leveles tésztával és piskótával

Krémes leveles tésztával és piskótával
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 1 csomag dr. Oetker leveles tészta
  • a piskótához:
  • 5 db tojás
  • 5 evőkanál cukor
  • 5 evőkanál liszt
  • csipet só
  • a krémhez:
  • 7 csomag vanília puding
  • 25 dkg cukor
  • 4 vaníliás cukor
  • 6 dl tej
  • 1,2 l víz
  • csipet só
  • 9 tojásfehérje (a sárgákat le lehet fagyasztani krémekhez)
  • sárgabaracklekvár
  • a tetejére:
  • 15 dkg étcsokoládé
  • 2 evőkanál vaj
  • 1 csomg dr. Oetker leveles tészta
  • 5 db tojás
  • 5 evőkanál cukor
  • 5 evőkanál liszt
  • csipet
  • 7 csomag vanília puding
  • 25 dkg cukor
  • 4 vaníliás cukor
  • 6 dl tej
  • 1,2 l víz
  • csipet
  • 9 db tojásfehérje
  • sárgabaracklekvár
  • 15 dkg étcsokoládé
  • 2 evőkanál vaj

Elkészítés:

A leveles tésztát a leírás szerint megsütjük egy 25 x 40 cm-es tepsi hátulján. A piskótát is ugyan ebben a tepsiben sütjük meg.

A piskótához a tojásokat a cukorral és sóval kb. 10 percig robotgép segítségével duplájára verjük. Végül adjuk hozzá a lisztet, majd öntsük sütőpapírral bélelt tepsibe. 180 fokra előmelegített sütőbe kb. 20 perc alatt készre sütjük, és a sütőpapírral együtt kiemeljük a tepsiből. Kihűtjük.

A krémes elkészítésénél is ezt a tepsit használjuk majd. Feltesszük a vizet forrni, a pudingot és a két fajta cukrot simára keverjük a tejjel, majd sűrű krémet főzünk. Közben a tojásfehérjét a csipet sóval keményre verjük, és óvatosan a meleg krémhez adjuk. 1-2 percig főzzük.

A leveles tésztát a tepsibe helyezzük, majd egyenletesen ráöntjük a krémet. Félrerakjuk hűlni. Ha már langyosra hűlt, a krémet vékonyan megkenjük lekvárral és ráhelyezzük a piskótát és berakjuk a hűtőbe. Addig az étcsokit összetördeljük, és mikróban simára olvasztjuk, végül belekeverjük a vajat, majd bevonjuk a kész krémes tetejét. Visszatesszük a hűtőbe, hogy a máz megdermedjen rajta.

Megjegyzés:

A receptet Mészáros Erika küldte be. Köszönjük!