Korhelyleves gerslivel

Korhelyleves gerslivel
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória közepesen költséges
Hozzávalók:
  • 2 literhez:
  • 50 dkg savanyú káposzta
  • 40 dkg füstölt sertéshús
  • 5 dkg zsír
  • 2 dkg liszt
  • 6-8 dkg árpagyöngye (gersli)
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • kb. 1 evőkanál őrölt paprika
  • 2-3 babérlevél
  • 1 kis chilipaprika
  • kb. 1 teáskanál egész kömény
  • kb. 10 szem egész bors
  • őrölt feketebors
  • tejföl
  • 50 dkg savanyú káposzta
  • 40 dkg füstölt sertéshús
  • 5 dkg zsír
  • 2 dkg liszt
  • 6-8 dkg árpagyöngye (gersli)
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • kb. 1 evőkanál őrölt paprika
  • 2-3 babérlevél
  • 1 kis chilipaprika
  • kb. 1 teáskanál egész kömény
  • kb. 10 szem egész bors
  • őrölt feketebors
  • tejföl

Elkészítés:

A gerslit előre beáztatom, az áztatóvizet többször lecserélem.

A húst feldarabolom, a káposztát leöblítem, a szálakat átvágom. A vöröshagymát és a fokhagymát finomra vágom.
Fele zsiradékon a hagymátmegpárolom, majd a fokhagymát is, a köményt megfuttatom benne. megszórom őrölt paprikával, egyet keverek rajta, ráteszem a káposztát, a húst és a gerslit. Felengedem kb. 1,5 liter vízzel, fűszerezem babérral, chilivel, egész borssal, puhulásig lassú forralással főzöm.

Közben zsemleszínű rántást készítek a maradék zsiradékból és lisztből, kevés vízzel kikeverem, a levest berántom. Ha szükséges, sózom, őrölt borssal, tejföllel ízesítem.