Konyakmeggyes csokoládétorta

Konyakmeggyes csokoládétorta
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória
Hozzávalók:
  • a piskótához:
  • 4 dkg liszt
  • 3 tojás
  • 6 dkg cukor
  • 2,5 dkg holland kakaópor
  • 2 dkg étcsoki
  • 2 dkg vaj
  • fél csomag sütőpor
  • a krémhez:
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 4 tojás sárgája
  • 8 dkg cukor
  • 4 dl hideg habtejszín felverve
  • fél dl víz
  • 1 teáskanál zselatin
  • 15 dkg konyakban áztatott meggy vagy meggybefőtt
  • a meggyes réteghez:
  • 15 dkg konyakban áztatott meggy vagy meggybefőtt
  • 10 dkg olvasztott étcsokoládé
  • 4 dkg liszt
  • 3 tojás
  • 6 dkg cukor
  • 2,5 dkg holland kakaópor
  • 2 dkg étcsoki
  • 2 dkg vaj
  • fél csomag sütőpor
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 4 tojás sárgája
  • 8 dkg cukor
  • 4 dl hideg habtejszín felverve
  • fél dl víz
  • 1 teáskanál zselatin
  • 15 dkg konyakban áztatott meggy vagy meggybefőtt
  • 15 dkg konyakban áztatott meggy vagy meggybefőtt
  • 10 dkg olvasztott étcsokoládé

Elkészítés:

A tésztához a vajat és a csokoládét összeolvasztjuk (ne legyen túl meleg!). A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét habbá verjük a cukorral, majd hozzákeverjük a tojássárgáját és az olvasztott csokoládét. Óvatosan beleforgatjuk a kakaóval és sütőporral elkevert lisztet, amit érdemes szitán átszűrni, hogy levegős és egynemű legyen!

A masszát sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, majd 160 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük. (Elég, ha csak a forma alját béleljük ki.)

Ha kihűlt, kivesszük a formából, megtisztítjuk a formát és beletesszük a megsült tortaalapot.

A krémhez az étcsokoládét gőz fölött megolvasztjuk, félretesszük. A tojássárgáját a cukorral gőz fölött állandó kavarással felmelegítjük (de ne forrjon!), majd kihűlésig robotgéppel habbá verjük. A tojássárgás habhoz hozzákeverjük a felvert tejszínhabot, az olvasztott csokoládét, majd a meleg vízben feloldott zselatint.

A formába visszahelyezett piskóta tetejét megkenjük az olvasztott csokoládéval, majd elrendezzük rajta a konyakos meggy felét. Rákenjük a krém felét, erre jön a maradék meggy, majd a megmaradt krém.

Pár órára a hűtőben hagyjuk, hogy megdermedjen. Tetejét meggyszemekkel, és csoki reszelékkel díszítjük.

Megjegyzés:

A receptet Bodnár Éva küldte be. Köszönjük!