Könnyű sárgabarackos pite

Könnyű sárgabarackos pite
Elkészítési idő
4,0 48 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 15 dkg margarin
  • 20 dkg cukor
  • 20 dkg liszt
  • 4 tojás
  • 50 dkg sárgabarack
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 1 tasak sütőpor
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa
  • 3 evőkanál porcukor
  • zsíradék
  • 15 dkg margarin
  • 20 dkg cukor
  • 20 dkg liszt
  • 3 db tojás
  • 50 dkg sárgabarack
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 1 tasak sütőpor
  • 2 ek. zsemlemorzsa
  • 3 ek. porcukor
  • zsíradék

Elkészítés:

Habosra keverem a margarint a sima és vaníliás cukorral, tojássárgával, majd hozzáadom a liszttel elkevert sütőport, végül óvatosan beleforgatom a felvert tojásfehérjét is.

A tésztát lisztes, zsírozott tepsibe öntöm, megszórom a zsemlemorzsával, és magházzal lefelé ráfektetem a félbevágott barackokat.

Mérsékelt tűzön 25-30 perc alatt megsütöm, majd hagyom a tepsiben kihűlni. Porcukorral megszórva kínálom.

Egyszerűen elkészíthető, nagyon finom pehelykönnyű sütemény. (Barackbefőttel is készíthető, akkor a gyümölcs egy picit jobban belesüllyed.)