Kókuszos krémes

Kókuszos krémes
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória közepesen költséges
Hozzávalók:
  • a tésztához:
  • 30 dkg finomliszt
  • 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 12 dkg cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 15 dkg margarin
  • 1 db tojás
  • a fehér krémhez:
  • 6 db tojásfehérje
  • 12 dkg cukor
  • 25 dkg kókuszreszelék
  • a sárga krémhez:
  • 6 db tojássárgája
  • 3 evőkanál finomliszt
  • 3 dl tej
  • 25 dkg margarin
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • a tetejére:
  • 20 dkg étcsokoládé
  • 4 evőkanál kókuszreszelék
  • 30 dkg finomliszt
  • 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 12 dkg cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 15 dkg margarin
  • 1 db tojás
  • 6 db tojásfehérje
  • 12 dkg cukor
  • 25 dkg kókuszreszelék
  • 6 db tojássárgája
  • 3 evőkanál finomliszt
  • 3 dl tej
  • 25 dkg margarin
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 20 dkg étcsokoládé
  • 4 evőkanál kókuszreszelék

Elkészítés:

A tésztához előbb a vajat elmorzsoljuk a liszttel, majd a többi hozzávalóval összegyúrjuk. Amíg a tojásfehérjét felverjük a cukorral és hozzákeverjük a kókuszt, addig a tésztát hűtőbe tesszük.

A hűtőből kivett tésztát két részre osztjuk, az egyik felét kinyújtjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe terítjük, majd elegyengetjük rajta a tojásfehérjés krémet. Kinyújtjuk a másik felét is, és rátesszük a fehér krém tetejére. 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük (tűpróba).

Miközben a tészta sül, megfőzzük a sárga krémet. A tejet feltesszük melegedni, a tojássárgákat elkeverjük a liszttel és kevés (2 merőkanálnyi) meleg (nem forró) tejjel, majd a tűzhelyen lévő (szintén nem forró) tejhez adjuk. Folyamatos keverés mellett sűrű krémet főzünk belőle. Ezután hagyjuk kihűlni, eközben néha megkeverjük, hogy ne bőrösödjön a teteje.

A margarint kivesszük a hűtőből (fontos, hogy a krém és a margarin ugyanolyan hőmérsékletű legyen!). Ha kihűlt a krém, a margarint kikeverjük a cukorral, vaníliás cukorral, majd a krémmel homogén masszává vegyítjük, és a kihűlt tésztás réteg tetejére terítjük.

A csokoládét gőz felett felolvasztjuk, és óvatosan elterítjük a sütemény tetején, majd megszúrjuk kókuszreszelékkel. Egy éjszakára hűtőbe tesszük, másnap szeleteljük.

Megjegyzés:

A receptet Kránicz Györgyi küldte be. Köszönjük!