Kókuszos kosárka

Kókuszos kosárka
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 15 darabhoz:
  • a tésztához:
  • 18 dkg liszt
  • 10 dkg hideg vaj
  • 6 dkg cukor
  • 1 tojás sárgája
  • csipetnyi só
  • a töletlékhez:
  • 10 dkg kókuszreszelék
  • 5 dkg kristálycukor
  • 2 tojásfehérje
  • 18 dkg liszt
  • 10 dkg hideg vaj
  • 6 dkg cukor
  • 3 tojás
  • csipetnyi
  • 10 dkg kókuszreszelék
  • 5 dkg kristálycukor

Elkészítés:

A tésztához a lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd hozzáadjuk a cukrot, a sót és a tojássárgáját. Gyors mozdulatokkal gombóccá formázzuk.

Habverővel félkeményre verjük a tojásfehérjét, hozzáadjuk a cukrot, amivel fényesre keverjük, majd belforgatjuk a kókuszreszeléket.

A tésztát 2-3 mm vékonyra nyújtjuk. A kosárkaformákkal kiszaggatjuk. A kosárkákban elegyengetjük a tésztát. Tepsire helyezzük őket, majd egyenletesen belekanalazzuk a kókuszos masszát. 175 fokra előmelegített sütőbe toljuk, 12-15 perc alatt világosra sütjük.

Nagyon könnyű, finom, egyáltalán nem száraz sütemény, ha marad belőle, 2-3 napig is friss marad.

Megjegyzés:

A receptet és a fotót Habliliom küldte. Köszönjük!