Kókuszhabos-eperlekváros sütemény

Kókuszhabos-eperlekváros sütemény
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a tészta hozzávalói:
  • 35 dkg liszt
  • 10 dkg kristálycukor
  • 15 dkg Rama margarin (hideg)
  • 4 tojássárgája
  • fél csomag sütőpor
  • csipet só
  • a tetejére:
  • eperlekvár
  • 4 tojásfehérje
  • 20 dkg porcukor
  • kb. 10 dkg kókuszreszelék
  • (a tepsi mérete: 20 cm x 36 cm)
  • 35 dkg liszt
  • 10 dkg kristálycukor
  • 15 dkg Rama margarin
  • 4 db tojássárgája
  • fél csomag sütőpor
  • csipet
  • eperlekvár
  • 4 db tojásfehérje
  • 20 dkg porcukor
  • 10 dkg kókuszreszelék

Elkészítés:

A margarint elmorzsoljuk a liszttel, majd hozzáadjuk a tojássárgákat, a cukrot, a sütőport és a csipet sót. Az egészet jól összegyúrjuk, hogy egy rugalmas tésztát kapjunk. A tésztát egy kivajazott, lisztezett tepsibe nyomkodjuk, és rákenjük a lekvárt (jó vastagon), majd előmelegített sütőben 180 fokon kb. 20-25 percig sütjük.

Amíg sül a tészta, a tojásfehérjét a porcukorral kemény habbá verjük, majd a kókuszreszeléket belekeverjük. Miután már majdnem megsült, kivesszük a sütőből és egyenletesen rákenjük a kókuszos kemény habot, majd visszatesszük sülni kb. 10 perce, amíg a hab kicsit elkezd barnulni.

Ha már a hab is megsült (kicsit megbarnult), kivesszük hűlni, majd egyforma kockákra felvágjuk és tálaljuk.

Megjegyzés:

A receptet Tündi konyha küldte be. Köszönjük!