Klasszikus sárgaborsó főzelék

Klasszikus sárgaborsó főzelék
Elkészítési idő
4,0 9 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória olcsó
Hozzávalók:
  • 50 dkg sárgaborsó
  • 4 babérlevél
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 dl olaj
  • 1 ek. liszt
  • 1 kk. pirospaprika
  • 50 dkg sárgaborsó
  • 4 babérlevél
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 dl olaj
  • 1 ek. liszt
  • 1 kk. pirospaprika

Elkészítés:

A sárgaborsót előző nap többször átmossuk és beáztatjuk.

Másnap feltesszük főni kétszer annyi vízbe a babérlevelekkel. Miután leszedtük az összes habját, hozzáadjuk az átzúzott fokhagymagerezdeket és sót. Addig főzzük, amíg puha nem lesz.

Olajjal, liszttel és pirospaprikával rántást készítünk, belereszeljük a hagymát, és az egészet hozzákeverjük a megfőtt sárgaborsóhoz.

Mikor összerottyant, kiszedjük a babérleveleket, és botmixerrel pürésítjük.

Tálalhatjuk tejföllel, hagymakarikákkal, sült hússal, szalonnával, tarjával, virslivel, fasírttal.