Hozzávalók:
  • 20 dkg virsli
  • 40 dkg kelkáposzta
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 nagyobb krumpli
  • kevés liszt
  • 1 dl olaj
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1,5 dl tejföl
  • majoranna
  • bors
  • 20 dkg virsli
  • 40 dkg kelkáposzta
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 nagyobb krumpli
  • kevés liszt
  • 1 dl olaj
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1,5 dl tejföl
  • majoranna
  • bors

Klasszikus frankfurti leves

Elkészítési idő
4,0 35 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát

Elkészítés:

Megpirítjuk az olaj felében az apróra vágott vöröshagymát. A kockára vágott burgonyát és a zúzott fokhagymát hozzáadjuk, megborsozzuk, megsózzuk, meghintjük majorannával és finomra vágott petrezselyemmel. Annyi vizet teszünk bel, hogy ellepje, és amikor a krumpli már félig megfőtt, a vékony csíkokra vágott kelkáposztát is hozzáadjuk.
Ha már az is majdnem kész, az olaj másik feléből egy kis liszttel rántást készítünk, simára keverjük tejföllel, és majd ezzel a forrásban lévő levest besűrítjük.
Végül még utoljára összeforraljuk és beletesszük a már megpirított virslikarikákat.