Klasszikus babfőzelék

Klasszikus babfőzelék
Elkészítési idő
3,0 9 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • liszt (rántáshoz)
  • pár gerezd fokhagyma
  • olaj
  • ételízesítő
  • konzerv vörösbab/fehérbab
  • fűszerek ízlés és kedv szerint
  • 1 fej hagyma
  • 1 paprika
  • liszt
  • pár gerezd fokhagyma
  • olaj
  • ételízesítő
  • konzerv vörösbab/fehérbab
  • fűszerek
  • 1 fej hagyma
  • 1 paprika

Elkészítés:

A konzervbabot fel kell rakni a levében és megfelelő mennyiségű vízzel, kis fűszerekkel hagyni kell egy picit főni.

Közben el lehet készíteni a rántást. Olajon meg kell dinsztelni az apróra vágott hagymát, fokhagymát, paprikát. Lehet fűszerezni ízlés szerint, majd lisztet bele, hogy rántás legyen.

Fel kell engedni egy kevés vízzel, és el kell keverni a forrásban levő babbal, hogy sűrű főzelékformája legyen.

Bármit lehet hozzá enni, ami egy főzelékhez megy.