Kínai szezámos csirkemell

Kínai szezámos csirkemell
Elkészítési idő
5,0 2 Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória közepesen költséges
Hozzávalók:
  • 40 dkg csirkemell
  • A páchoz:
  • 1/2 kávéskanál só
  • 1/2 kávéskanál bors
  • 1 kávéskanál cukor
  • 1 evőkanál olaj
  • A bundához:
  • 1 tojás
  • 2 evőkanál olaj
  • 12 dkg liszt
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 1,5 dl víz
  • 1 kávéskanál só
  • A sziruphoz:
  • 3 evőkanál méz
  • 2 evőkanál cukor
  • 3 evőkanál ketchup
  • 1/2 evőkanál 10%-os ecet
  • 1 kávéskanál Erős Pista
  • 1-2 marék pirított szezámmag
  • 40 dkg csirkemell
  • 1/2 kávéskanál
  • 1/2 kávéskanál bors
  • 1 kávéskanál cukor
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 tojás
  • 2 evőkanál olaj
  • 12 dkg liszt
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 1,5 dl víz
  • 1 kávéskanál
  • 3 evőkanál méz
  • 2 evőkanál cukor
  • 3 evőkanál ketchup
  • 1/2 evőkanál 10%-os ecet
  • 1 kávéskanál Erős Pista
  • 1-2 marék pirított szezámmag

Elkészítés:

A csirkemellet apró kockákra vágom. A páchoz az összetevőket elkeverem, majd a csirkemelleket belerakom
A bundához összekeverem a tojást, a lisztet, a sütőport és az olajat, a többit csak ezután adom hozzá, hogy ne legyen darabos.

A csirkemelleket belemártom a bundába és kisütöm.
A szirup hozzávalóit elkeverem. Amikor kisültek a hús, és minden más elkészült, tálalom.