Hozzávalók:
  • 1 kg krumpli
  • 6 tojás
  • 10 dkg füstölt kolbász
  • 5 dl tejföl
  • 2 tojássárga
  • 1 dkg margarin
  • 10 dkg szeletelt, füstölt szalonna
  • 1 kg krumpli
  • 8 db tojás
  • 10 dkg füstölt kolbász
  • 5 dl tejföl
  • 1 dkg margarin
  • 10 dkg füstölt szalonna

Kiadós rakott krumpli

Elkészítési idő
4,0 21 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát

Elkészítés:

A krumplikat és a tojásokat alaposan megmossuk.

A krumplit sós vízben, forrástól számítva 20 percig, fedő alatt puhára főzzük.

A tojásokat szintén sós vízben, a forrástól számítva 8 percig főzzük utána rögtön hideg vízbe merítve lehűtjük.

A krumpliról leöntjük a vizet és még melegen meghámozzuk, karikákra vágjuk, hűlni hagyjuk. A kihűlt tojásokat ugyancsak meghámozzuk, felkarikázzuk.

A kolbászt leöblítjük, azután vékonyra karikázzuk. Elkeverjük a tejfölben a tojássárgákat.

A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük. A margarinnal kikenünk egy lapos tepsit/jénait.

A krumpli felét felkarikázzuk, kissé egymásra csúsztatva elrendezzük. Egyenletesen ráhelyezzük a felkarikázott tojást és a kolbászt. Megkenjük a tejföl felével. A maradék krumplit elrendezzük a tetején, rákenjük a tejföl másik felét és rátesszük a felszeletelt szalonnát.

A sütőben addig sütjük, amíg a tejföl és a szalonna aranybarnára pirul (35-40 perc).

Vegyes idénysalátával vagy savanyúsággal tálaljuk.