Kefires füstölt sajtos pogi

Kefires füstölt sajtos pogi
Elkészítési idő
4,0 3 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 2 tojás
  • 1 kis doboz kefíi
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 kávés kanál só
  • 20 dkg sajt
  • ízlés szerint: köménymag
  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 2 db tojás
  • 1 kis doboz kefír
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 kávéskanál
  • 20 dkg sajt

Elkészítés:

A sütőporral elkevert liszthez hozzáadjuk a szobahőmérsékletű margarint, az egyik tojást, a kefirt, a sajt felét lereszelve és a kávés kanál sót.

Ezekből a hozzávalókból közepesen lágy, nyújtható tésztát gyúrunk, majd 30 percig hagyjuk pihenni.

A sütőt 200 fokra előmelegítjük.

Ezután a tésztát 1,5 cm vastagra nyújtjuk, a tetejét megkenjük a másik tojással és megszórjuk a maradék reszelt sajttal. (Aki szereti, köménymagot is szórhat rá.)

Kiszúróval kisebb pogácsákat szaggatunk belőle és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük.

Az előmelegített sütőben arany barnára sütjük.

Megjegyzés:

A receptet Nemes-Pádár Csilla küldte be. Köszönjük!