Kedvenc szelet

Kedvenc szelet
Elkészítési idő
3,0 3 Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 1 csomag leveles tészta
  • az első krémhez:
  • 1 üveg meggy
  • 8 evőkanál búzadara
  • 3 kanál cukor
  • a második krémhez:
  • 2 csomag vanília puding
  • 3 kanál cukor
  • 8 dl víz
  • 25 dkg margarin
  • a tetejére:
  • 4-5 dl Hulala (tejszínhab)
  • tortabevonó
  • 1 csomag leveles tészta
  • 1 üveg meggy
  • 8 evőkanál búzadara
  • 3 kanál cukor
  • 2 csomag vanília puding
  • 3 kanál cukor
  • 8 dl víz
  • 25 dkg margarin
  • 4-5 dl Hulala (tejszínhab)
  • tortabevonó

Elkészítés:

A leveles tésztából egy közepes tepsi hátán két lapot sütünk.

Az első krémhez a cukros meggybefőtt levében megfőzzük a búzadarát. A meggyet botmixerrel össze tőrjük, a főzött krémhez keverjük, majd megkenjük vele az alsó lapot.

A második krémhez a vízben megfőzzük a pudingot a cukorral, és kihűtjük. Ezután a kihabosított margarint hozzákeverjük, a meggyes krémre kenjük. A tejszínhabot keményre verjük, a pudingos krémre kenjük.

A másik lapot bevonjuk csokoládéval (nem muszáj, lehet csak porcukorral megszórni), szeletekre vágjuk, és kirakjuk vele a sütemény tetejét.

Jó, ha egy éjszakát a hűtőben dermed.

Megjegyzés:

A receptet Vankó Sándorné Ilona küldte be. Köszönjük!