Karácsonyi naracsos sacher torta

Karácsonyi naracsos sacher torta
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória közepesen költséges
Hozzávalók:
  • a piskótához:
  • 5 dkg vaj
  • 7 dkg étcsoki
  • 8 tojás + 2 sárgája
  • 16 dkg cukor
  • 8 dkg liszt
  • 5 dkg kakaópor
  • fél csomag sütőpor
  • a gömbökhöz:
  • 3 tojás
  • 6 dkg cukor
  • 6 dkg liszt
  • 2 dkg kakaópor
  • a narancsos krémhez:
  • 15 dkg készen vásárolható narancs massza
  • 25 dkg mascarpone
  • 2 dl tejszín
  • a díszítéshez:
  • 160 g étcsokoládé
  • 1 dl tejszín
  • kókuszreszelék
  • 25 dkg fehércsoki
  • 2 evőkanál növényi olaj
  • piros és zöld fondant
  • 5 dkg vaj
  • 7 dkg étcsoki
  • 8 tojás + 2 sárgája
  • 16 dkg cukor
  • 8 dkg liszt
  • 5 dkg kakaópor
  • fél csomag sütőpor
  • 3 tojás
  • 6 dkg cukor
  • 6 dkg liszt
  • 2 dkg kakaópor
  • 15 dkg készen vásárolható narancs massza
  • 25 dkg mascarpone
  • 2 dl tejszín
  • 160 g étcsokoládé
  • 1 dl tejszín
  • kókuszreszelék
  • 25 dkg fehércsoki
  • 2 evőkanál növényi olaj
  • piros és zöld fondant

Elkészítés:

A piskótához: felolvasszuk a vajat a csokoládéval. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, hozzáadjuk a tojások sárgáját és a margarinos keveréket.

A kakaóport a sütőporral és a liszttel elkeverjük, az előzőekhez adjuk, és óvatosan a tojásfehérjés masszába keverjük. 25 cm átmérőjű kapcsos tortaformát kivajazunk és lisztezünk, és 160 fokon 40 perc alatt készre sütjük. (Ne süssük tovább mert akkor kiszárad a piskóta.)

A gömbökhöz: A 3 tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, hozzáadjuk a tojások sárgáját, majd belekeverjük a kakaóporral elkevert lisztet, és félgömb alakú szilikon formában 6 db félgömböt sütünk - 180 fokon 10-15 perc alatt.

Ha megsültek, a forma mentén egyenesre vágjuk a félgömböket és lekvárral összeragasztjuk és kapunk 3 egész gömböt.

A krémhez a narancsos masszás felolvasztjuk, hozzákeverjük a mascarponét és beleforgatjuk a kemény habbá vert tejszínt. A piskótát 3 részre vágjuk, megtöltjük a narancsos krémmel.

A díszítéshez a 16 dkg étcsokit felolvasztjuk és a gömböket bevonjuk a csokival. A maradék csokoládét 1 dl tejszínnel elkeverjük, és ezzel kenjük be a torta oldalát és tetejét is, de azt csak vékonyan.

A kókusz reszelékkel a torta alját szórjuk körbe.

A fehér csokoládét az olajjal felolvasztjuk, félre teszünk belőle a kis gömbök díszítéséhez és a maradékkal ráöntjük a torta tetejére, úgy, hogy lecsorogjon az oldalára is.

A zöld fondantból leveleket vágunk, a pirosból pedig bogyókat formázunk magyalhoz. A gömböket elhelyezzük a torta tetején és tetszés szerint díszítjük.

Megjegyzés:

A receptet Kovács Noémi küldte be. Köszönjük!