Karácsonyi gyertya

Karácsonyi gyertya
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória közepesen költséges
Hozzávalók:
  • 18 cm-es tortaformához:
  • 4 tojás
  • 3 kanál rétesliszt
  • 1 kanál kakaó
  • 4 kanál cukor
  • fél csomag sütőpor
  • a krémhez:
  • 2 dl tejszínhab (Hulala)
  • 1 tábla étcsokoládé
  • 1 étcsokoládés puding
  • 3 dl víz
  • rum vagy rum aroma
  • cukor
  • a külsejére:
  • nyújtható cukormáz
  • 4 db tojás
  • 3 kanál rétesliszt
  • 1 kanál kakaó
  • 4 kanál cukor
  • fél csomag sütőpor
  • 2 dl tejszínhab (Hulala)
  • 1 tábla étcsokoládé
  • 1 étcsokoládés puding
  • 3 dl víz
  • rum vagy rum aroma
  • cukor
  • nyújtható cukormáz

Elkészítés:

A tojások sárgáját 3 kanál cukorral habosra keverünk. A fehérjéket pici sóval keményre verjük, majd hozzáadjuk a maradék cukrot. Óvatosan a cukros tojássárgájához keverjük, majd hozzáadjuk a sütőporos, kakaós lisztet is.

Papírral bélelt tortaformában 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük.

A tejszínhabot felforrósítjuk, beletördeljük a csokit, majd kihűtjük. A pudingot a cukros vízben megfőzzük, kihűtjük. A csokis habot keményre verjük, majd a hideg pudingot hozzákeverjük.

A tortát 3 lapba vágjuk, és betöltjük a krémmel.

Nyújtható cukormázzal, vagy marcipánnal bevonjuk.

(A közepébe 1 kis tea mécsest tettem.)

Megjegyzés:

A receptet Vankó Séndorné küldte be. Köszönjük!