Káposztás húsgombóc leves

Káposztás húsgombóc leves
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége
Árkategória
Hozzávalók:
  • 50 dkg darált sertéshús
  • 50 dkg savanyú káposzta
  • 15 dkg gyors rizs
  • 2 l víz
  • 5 evőkanál napraforgó olaj
  • 1 db tojás
  • 1 db közepes vöröshagyma
  • 2 dl tejföl
  • 2 csapott evőkanál finomliszt
  • bors
  • 2 teáskanál fűszerpaprika
  • 4 db babérlevél
  • 50 dkg darált sertéshús
  • 50 dkg savanyú káposzta
  • 15 dkg gyors rizs
  • 2 l víz
  • 5 evőkanál napraforgó olaj
  • 1 db tojás
  • 1 db közepes vöröshagyma
  • 2 dl tejföl
  • 2 csapott evőkanál finomliszt
  • bors
  • 2 teáskanál fűszerpaprika
  • 4 db babérlevél

Elkészítés:

A darált húst összedolgozzuk a tojással és a rizzsel. Ízlés szerint sózzuk-borsozzuk, és gombócokat formázunk belőle.

Az olajon az apróra vágott vöröshagymát megdinszteljük, megszórjuk fűszerpaprikával, beletesszük a megmosott káposztát, vízzel felengedjük felforraljuk, majd beletesszük a gombócokat. Ízlés szerint sózzuk,fűszerezzük, hozzáadjuk a babérlevelet.

Végül liszttel lekevert tejföllel behabarjuk. Csak rázogatjuk az edényt, nem fakanállal keverjük, hogy a gombócok ne essenek szét.

Megjegyzés:

A receptet Salamon Csilla küldte be. Köszönjük!