Isteni lasagne

Isteni lasagne
Elkészítési idő
1,0 2 Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória közepesen költséges
Hozzávalók:
  • 1 csomag lasagne tészta
  • 30 dkg darált pulykacomb
  • 30 dkg barna csiperke
  • 30 dkg juhtúró
  • 20 dkg erdélyi szalonna
  • 20 dkg reszelt sajt
  • 5 dl főzőtejszín
  • 1 dl tej
  • 1 ek. liszt
  • 1 szál póréhagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 5 dkg napraforgómag
  • bazsalikom
  • oregano
  • bors
  • 1 csomag lasagne tészta
  • 30 dkg darált pulykacomb
  • 30 dkg barna csiperke
  • 30 dkg juhtúró
  • 20 dkg erdélyi szalonna
  • 20 dkg sajt
  • 5 dl főzőtejszín
  • 1 dl tej
  • 1 ek. liszt
  • 1 szál póréhagyma
  • 1 fej fokhagyma
  • 5 dkg napraforgómag
  • bazsalikom
  • oregano
  • bors

Elkészítés:

Az apróra darabolt szalonnát lesütjük, kivesszük és a zsiradékán dinszteljük a szeletelt gombát, sózva, borsozva.

Ha kissé pirult kivesszük és a karikázott pórét kissé megfuttatjuk a zsíron.

A darált húst sózva, borsozva pirítjuk, utána mehet hozzá a szalonna, gomba, póré, juhtúró, tejszínnel felöntve.

Hozzáadjuk a napraforgómagot (felét összezúzva), az áttört fokhagymát és fűszerezzük.

Készre főzzük ezt a ragut, majd lisztes tejjel sűrítjük a szaftját.

Tepsibe terítünk szószt, erre meg egy tésztalap, ismét szósz, tésztalap és rétegezzük, de felül szósz legyen.

Sajtot reszelünk rá és 160 fokon megsütjük.