Igazán fokhagymás leves

Igazán fokhagymás leves
Elkészítési idő
4,0 5 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 44 gerezd fokhagyma
  • 2 fej vöröshagyma
  • 8,5 dl húsleves
  • 1,25 dl tejszín
  • 1/2 csésze reszelt parmezán
  • 2 ek. olívaolaj
  • 4 gerezd citrom
  • 1,5 tk. kakukkfű
  • bors
  • 6 fej fokhagyma
  • 2 fej vöröshagyma
  • 8,5 dl húsleves
  • 1,25 dl tejszín
  • parmezán
  • 2 ek. olívaolaj
  • 1 db citrom
  • 1,5 tk. kakukkfű
  • bors

Elkészítés:

26 fokhagymagerezdet pucolatlanul sütőedénybe rakok, olajjal locsolom, sózom, borsozom és fóliával fedve sütöm 45 percig, 180 fokon.

Kihűlve kinyomom a héjukból.

Olajon dinsztelem az aprított vöröshagymát kakukkfűvel, 6 perc múlva mehet bele az összes fokhagyma.

3 perc pirítás után a levessel felöntöm és lefedve, lassú tűzön főzöm 20 percet.

Turmixolom és tejszínnel habarom, szükség szerint utánízesítem.

Átforralva készen is van, végül reszelt parmezánnal, citromlével tálalom.