Hungária szelet

Hungária szelet
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a piskótához:
  • 5 tojás
  • 10 kanál víz
  • 30 dkg kristálycukor
  • 20 dkg liszt
  • 5 dkg darált dió
  • a krémhez:
  • 2 csomag puncs (vagy eper) puding
  • 5 dl víz (vagy tej)
  • 25 dkg margarin
  • 25 dkg porcukor
  • kis rum aroma
  • a tetejére:
  • ízlés szerint felvert tejszínhab
  • olvasztott csokoládé
  • 5 db tojás
  • 10 kanál víz
  • 30 dkg kristálycukor
  • 20 dkg liszt
  • 5 dkg darált dió
  • 2 csomag puncs (vagy eper) puding
  • 5 dl víz (vagy tej)
  • 25 dkg margarin
  • 25 dkg porcukor
  • kis rum aroma
  • felvert tejszínhab
  • olvasztott csokoládé

Elkészítés:

A piskótához a tojások sárgáját kikeverjük a vízzel és a cukorral. Belekeverjük a sütőporos lisztet, majd a tojások keményre felvert habját is beleforgatjuk. A tésztát kétfelé vesszük, az egyikbe belekeverjük a darált diót.

Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk előbb a diós tésztát, majd a tetejére a másikat. 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük (kb. 35-40 perc), majd kihűtjük.

A pudingot a vízben megfőzzük, kihűtjük. (Én tej helyett mindig így készítem, olcsóbb, de ugyanolya finom. Természetesen nem kötelező ezt a vizes módszert követni.)
A margarint a cukorral kikeverjük, majd a kihűlt pudinggal összekeverjük, majd kis rumaromával ízesítjük.

A piskótát hosszában kettévágjuk, betöltjük a krém felével, a másik felét a tészta tetejére simítjuk. (Én most egy kis felvert tejszínhabot kentem rá, és csokoládét csorgattam a tetejére.)

Most találtam meg a több mint 30 éves receptemet. Már el is felejtettem, hogy milyen finom.

Megjegyzés:

A receptet Vankó Sándorné küldte be. Köszönjük!