Hideg narancsleves habgaluskával

Hideg narancsleves habgaluskával
Elkészítési idő
4,0 2 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 4 narancs
  • 1 liter 100%-os narancslé
  • 4 dl natúr joghurt
  • 1 citrom héja
  • 4-5 szem szegfűszeg
  • 1 rúd fahéj
  • ízlés szerint édesítőszer
  • 4 tojásfehérje
  • 4 narancs
  • 1 liter 100%-os narancslé
  • 4 dl natúr joghurt
  • 1 citrom héja
  • 4-5 szem szegfűszeg
  • 1 rúd fahéj
  • ízlés szerint édesítőszer
  • 4 tojásfehérje

Elkészítés:

A fahéjból, a szegfűszegből és egy citrom lehámozott héjából körülbelül 1dl vízzel fűszerkivonatot készítünk.
2 darab narancsot meghámozunk, kettőnek pedig lereszeljük a héját, majd a levüket kifacsarjuk. A narancsleveket, a fűszerkivonatot, a joghurtot, és a 2 darab narancs lereszelt héját egy lábosba tesszük, és néha megkeverve felforraljuk. Ha felforrt, utánízesítünk, majd lehűtjük.

A tojásfehérjéket kevés porcukorral kemény habbá verjük, és kanállal forrásban lévő vízbe galuskákat szaggatunk.