Házi sörperec

Házi sörperec
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória olcsó
Hozzávalók:
  • 30 dkg liszt
  • 8 dkg zsír
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 tojás sárgája (+ 1 a lekenéshez)
  • 2 teáskanál só
  • 2-3 evőkanál tej
  • köménymag
  • 30 dkg liszt
  • 8 dkg zsír
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 tojás sárgája (+ 1 a lekenéshez)
  • 2 teáskanál
  • 2-3 evőkanál tej
  • köménymag

Elkészítés:

A lisztet összekeverjük a sütőporral és a sóval, majd hozzáadjuk a zsírt, és összemorzsoljuk. Ezután hozzáadjuk a tojássárgát és elkezdjük összegyúrni.

Gyúrás közben apránként hozzáadjuk a tejet, hogy egy könnyen nyújtható tésztát kapjunk.

Ezután a tésztát kb. 1-cm vastagságúra nyújtjuk, majd perecszaggatóval, kiszaggatjuk. A leeső tésztát szintén összegyúrjuk, majd kiszaggatjuk. (Ha nincs perec formánk, akkor egy nagy pogácsaszaggatóval szúrjuk ki, majd három pici körrel.)

Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk, majd ráhelyezzük a kiszaggatott pereceket. Ezután a tetejét lekenjük tojássárgával, majd ízlés szerint megszórjuk sóval, és köménymaggal.

Előmelegített sütőbe tesszük, majd közepes hőmérsékleten szép barnára sütjük. (Én légkeverésnél 150 fokon, 10 percig sütöttem.)

A kisült perecek nagyon finom omlósak, és hűvös, száraz helyen több napig tárolhatjuk.

Megjegyzés:

A receptet Kard Éva küldte be. Köszönjük!