Háromsajtos sör- és borkorcsolya

Háromsajtos sör- és borkorcsolya
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg Ráma margarin
  • kb. 1 dl tejföl
  • 2 dkg élesztő
  • 2 tojássárgája
  • a kenéshez:
  • 1 db tojás
  • 20-25 dkg reszelt sajt (füstölt, pizza mozzarella, eidami), ízlésünknek megfelelő arányban
  • a szóráshoz:
  • fűszerkömény
  • sókristály
  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg Ráma margarin
  • kb. 1 dl tejföl
  • 2 dkg élesztő
  • 2 tojássárgája
  • 1 db tojás
  • 20-25 dkg reszelt sajt (füstölt, pizza mozzarella, eidami), ízlésünknek megfelelő arányban
  • fűszerkömény
  • sókristály

Elkészítés:

Tejfölben feloldjuk az élesztőt, majd hozzáadjuk a 2 db tojássárgáját és kissé összekeverjük. Az átszitált lisztet a margarinnal összemorzsoljuk, megsózzuk. Hozzáadjuk a reszelt sajtokat, a tejfölt és jól összedolgozzuk. Amennyiben a tészta még morzsalékos, még adunk hozzá tejfölt.

Az összeállított tésztát lefedve, pár órára vagy egész éjszakára hideg helyen pihentetjük. Ujjnyi vastagra nyújtjuk, és különböző formákra kiszaggatjuk (perec, csillag, csavart rúd, stb.).

A tetejét megkenjük az enyhén felvert tojással, megszórjuk köménnyel és sóval. 180 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük.

Megjegyzés:

A receptet Dr. Gondek Károlyné küldte be. Köszönjük!