Hozzávalók:
  • 1 adag hájas tészta
  • A krémhez:
  • 6 ek. liszt
  • 1 l tej
  • 6 tojás
  • 6 ek. cukor
  • 3 tasak vaníliás cukor
  • 1 adag hájas tészta
  • 6 ek. liszt
  • 1 l tej
  • 6 tojás tojás
  • 6 ek. cukor
  • 3 tasak vaníliás cukor

Hájas krémes

Elkészítési idő
5,0 2 Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória közepesen költséges

Elkészítés:

A hájas tésztát kinyújtom és félbevágom, majd kisütöm a két tégalalapot 20-25 perc alatt 200 fokon.

A krémhez a tojássárgát, cukrot, vaníliás cukrot kikverem és belerakom a lisztet.A forró tejet kevergetéssel hozzáöntöm, majd a tűzön sűrűre főzöm.A tojásfehérjéből habot verek és a langyossá hűlt krémhez elegyítem.Mikor már kihűlt, megkenem az alsó tésztalapot, ráborítom a felsőt és porcukorral hintem.