Hagyományos túrógombóc

Hagyományos túrógombóc
Elkészítési idő
4,0 32 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 50 dkg túró
  • 3 tojás
  • 2 dl búzadara
  • 2 ek. olaj
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • porcukor
  • tejföl
  • 50 dkg túró
  • 3 tojás
  • 2 dl búzadara
  • 2 ek. olaj
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • porcukor
  • tejföl

Elkészítés:

Törjük át a tehéntúrót, majd adjuk hozzá a búzadarát és a tojásokat. Szórjuk meg egy kis sóval, és hogy megdagadjon a búzadara, hagyjuk álni 4-5 órát.

Ha kész van, formáljunk belőle vizes kézzel gombócokat, amiket majd főzzünk ki sós vízben. Kb. 5 perc alatt teljesen megfőnek.

Ezután pirítsuk meg a zsemlemorzsát az olajon, és hempergessük bele a lecsepegtetett gombócokat.

Végül keverjük össze a tejfölt a porcukorral, és öntsük nyakon a gombócokat vele.