Hagymaropogós

Hagymaropogós
Elkészítési idő
3,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 2 db nagy vöröshagyma
  • 20 dkg kukoricaliszt
  • 1/2 mokkáskanál szódabikarbóna
  • 1/2 mokkáskanál kurkuma
  • 1/2 mokkáskanál őrölt chili
  • 1 teáskanál só
  • 2 dl hideg víz
  • a sütéshez:
  • olaj
  • 2 db nagy vöröshagyma
  • 20 dkg kukoricaliszt
  • 1/2 mokkáskanál szódabikarbóna
  • 1/2 mokkáskanál kurkuma
  • 1/2 mokkáskanál őrölt chili
  • 1 teáskanál
  • 2 dl hideg víz
  • olaj

Elkészítés:

A vöröshagymát megpucoljuk, közepes kockákra vágjuk, majd langyos, sós vízbe tesszük kb. fél órára. (Nagyobbra vágjuk, mint pl. a pörkölt alá valót!)
A kukoricalisztet összekeverjük a sóval, a szódabikarbónával, a kurkumával és az őrölt chilivel, majd apránként hozzákeverjük a hideg vizet, hogy egy sűrűbb palacsintatésztát kapjunk.

A vöröshagymát alaposan lecsepegtetjük, majd hozzákeverjük a masszához. Egy serpenyőben bőséges mennyiségű olajat hevítünk, majd evőkanálnyi halmokat teszünk bele a hagymás-masszából. Ezután a hőfokot mérsékeljük, majd mindkét oldalát szép pirosra, ropogósra sütjük. Közepes lángon süssük, hogy a hagyma átsüljön.)

Amikor a hagymaropogós szép pirosra sült, egy papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges zsiradékot felszívja.

Megjegyzés:

A receptet Kard Éva küldte be. Köszönjük!