Habkönnyű cseresznyés piskóta

Habkönnyű cseresznyés piskóta
Elkészítési idő
4,0 9 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 30 dkg rétesliszt
  • 3 dl 20%-os tejföl
  • 25 dkg porcukor
  • 3 tojás
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 1 tasak sütőpor
  • 1 citrom reszelt héja és leve
  • Valamint:
  • 80 dkg cseresznye
  • 2 ek. porcukor
  • 1 mk. őrölt szegfűszeg
  • 1 tk. őrölt fahéj
  • 30 dkg rétesliszt
  • 3 dl 20%-os tejföl
  • 28 dkg porcukor
  • 3 db tojás
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 1 tasak sütőpor
  • 1 db citrom
  • 80 dkg cseresznye
  • 1 mk. őrölt szegfűszeg
  • 1 tk. őrölt fahéj

Elkészítés:

Kimagozott cseresznyét forgatunk bele fahéjas-szegfűszeges porcukorba.

A tésztának kikeverjük a tojásokat, porcukrot, sütőporos lisztet, tejfölt, vaníliás cukrot, citromlével, reszelt citromhéjjal ízesítve és enyhén sózva.

A masszát belesimítom egy közepes, sütőpapírral borított tepsibe és cseresznyét szórok bele.

180 fokos sütőben sütöm, nagyjából 25 percen át, tűpróbával ellenőrizve.