Habcsókos eperdesszert

Habcsókos eperdesszert
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória közepesen költséges
Hozzávalók:
  • Az eperkrém:
  • 15 dkg eper
  • 1/2 marék bazsalikomlevél
  • 2 evőkanál mascarpone
  • 2 dl habtejszín
  • 2 teáskanál vaníliás cukor
  • A kakaós habcsókhoz:
  • 15 dkg cukor
  • 2 db tojásfehérje
  • 2 ek. kakaópor
  • 1/2 teáskanál ecet
  • 15 dkg eper
  • 1/2 marék bazsalikomlevél
  • 2 ek. mascarpone
  • 2 dl habtejszín
  • 2 tk. vaníliás cukor
  • 15 dkg cukor
  • 2 db tojás
  • 2 ek. kakaópor
  • 1/2 tk. ecet

Elkészítés:

A habcsókhoz a felvert fehérjét kakaóval, porcukorral is óvatosan elkeverem. Amikor már majdnem teljesen kemény, hozzáadomaz ecetet is és keményre verem.

Sütőpapíros tepsibe simítom, és 160 fokon sütöm 30 percet, így jó ropogós lesz.

A krémhez összeturmixolom az epret, a masacarponéval, bazsalikommal, végül felvert tejszínt forgatok bele.

Poharak aljába habcsókot török, a krémmel bevonom, és így rétegzem tovább.